11e Langedijker Kampioenschap Apenkooien

Zondag 15 oktober 2023 had gymvereniging D.V.V. de Geestmerambachthal omgetoverd tot één grote apenkooi arena. Maarliefst 132 deelnemers probeerden uit de handen van de tikkers te blijven door te springen, zwaaien, duikelen, rennen, sluipen en klimmen.

Er vonden deze dag twee wedstrijden plaats waarbij er mooie medailles en andere prijzen te winnen waren (mede mogelijk gemaakt door de Geus Events en speelpark de Swaan).

Tijdens de eerste wedstrijd krioelden de deelnemers van groep 4 en 5 over het parcours. Het doel van het tikteam was om zo veel mogelijk leeftijdsgenoten te tikken binnen een bepaalde tijd. Van groep 4 wist team ‘kwakkwakkwaak’, bestaande uit Lieve, Kendra, Floor en Jet, de eerste plaats te bemachtigen. Groep 5 had veel tegenstanders wegens de vele aanmeldingen, maar ‘de snelle boys’, bestaande uit Tareq, Klaas, River en Mats, hadden uiteindelijk de eerste plaats en gingen met een blij gezicht én een gouden medaille om hun nek richting huis.

In de tweede wedstrijd kwamen groep 6, 7, 8 en VO in actie. Het tempo lag hoog en het fanatisme spatte er van af. Bij groep 6 wist team ‘Girl Power’, bestaande uit Ranomy, Amber, Fem en Doutzen, er met de winst vandoor te gaan. Team ‘Monkey Champs’, bestaande uit Sophie, Julia, Sepp en Myles, had de meeste punten van groep 7. Bij groep 8 en VO was er helaas maar 1 team, die kregen automatisch een gouden medaille.

Team Kwakkwakkwaak viel deze dag dubbel in de prijzen. Zij hadden niet alleen de meeste punten binnen hun categorie, maar ook de meeste punten over de gehele dag. Dus wisselbeker de ‘Gouden Banaan’ mag een jaar bij hun in de vitrinekast staan. Voor deze meiden kon de dag niet meer stuk!

Een geslaagd evenement, die mogelijk is gemaakt door de vele vrijwilligers. Dank daarvoor!